Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Frihetsgrisen (pocket)

Kjell Erikssons andra bok

Kjell Eriksson är trädgårdsmästare och författare. Innan han skrev sin kända kriminalserie om Ann Lindell gav han ut två fristående romaner.

Köp
90 kr
Pris: 90 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga: 2
Format: 110 x 180 mm
Sidor: 195
ISBN-13: 9789188144720
EAN: 9789188144720
Utgivning: 2004-05-01
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel:

Om boken

Frihetsgrisen är Kjell Erikssons andra roman och huvudpersonen heter Henning Berger. Henning blir kvar som gårdskarl på Vråby gård i Uppland. Han föddes till statare och får uppleva många förändringar under sitt långa arbetsliv. Som pensionär får han besked att gården ska förvandlas till.

Henning säger då till sin favoritgris på gården, galten Oskar: - Har du hört något så larvigt. Här ska spelas golf. Vi har odlat jorden i generationer och nu ska det bli gräsmatt. Med hål i! Ibland får vinden på Vråby gård den gamla vällingklockan att plötsligt ringa. Henning känner sig tvingad att blåsa till strid, i garderoben står älgstudsaren .... Men han får ett råd av grannen: - Flytta ner på samhället, Henning. Du har gjort ditt på Vråby. Nu är det andra som tar över.

Frihetsgrisen är en spännande, komisk, sorglig och kärleksfull roman.

Recensioner

”Kjell Eriksson hör till de bästa av våra nutida arvtagare till Ivar Lo, Fridell med flera. Frihetsgrisen är en mångsidig och storartad kärleksförklaring till jordens arbetare och jorden själv.” - Sundsvalls Tidning

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny