På de fattigas sida
Befrielseteologier i Afrika, Asien och Latinamerika
Religionens viktigaste syfte är att förändra världen

Detta är den enda översikt som finns på svenska om befrielseteologins många lärofäder och olika infallsvinklar på ett ämne som är större än många tänker på.
Om boken
Befrielseteologi har blivit en stark och etablerad kraft inom den katolska kyrkan. Dessa fattigpräster och teologer reformerar den katolska kyrkan inifrån, i Latinamerika, Afrika och Asien. Att ta ställning för de fattigas behov är en uppmaning till den rika världen att dela med sig av makt och rikedom. Befrielseteologins tankar har påverkat hela kristenheten sedan den första gången formulerades på ett kyrkomöte i Medellín i Colombia 1968.
Ur bokens svenska förord, specialskrivet av Dan Melander. ”Vi står utan tvekan inför en inomsvensk befrielseteologisk process, en form av kulturreformation. Även här i Sverige måste kyrkan våga gå i dialog och i samarbete med de maktlösa och oppositionella i landet.”
Boken har faktagranskats av Manfred Hoffman, Per Frostin och Carl F Hallencreutz. Det finns en utförlig bibliografi på litteratur från de tre kontinenterna. Boken har också ett person- och sakregister.
För den svenska översättningen står Mats Wall.