Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Bortresta (pocket)

En intensiv midsommarhelg i skärgården

Tomas Böhm har tidigare bland annat givit ut böckerna "Efter förälskelsen" och "Om otrohet". Han är också läkare och psykoanalytiker, medverkar regelbundet i magasinet M.

Köp
85 kr
Pris: 85 kr
Kategori: Roman
Illustratör: Cato Lein
Originalspråk:
Upplaga: 2
Format: 110 x 180
Sidor: 250
ISBN-13: 9789185379484
EAN: 9789185379484
Utgivning: 2011-07-08
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel:

Om boken

Bortresta är ett inre och ett yttre sommaräventyr. Det är dukat till midsommarfest. Medan solen sänker sig över Utö och festen pågår kommer det förflutna upp till ytan, minnen och relationer prövas. De sex festdeltagarna har beröringspunkter, både sådana som de vet om och som de inte vetat om. 

Herman, en frånskild filmrecensent i fyrtioårsåldern blir arbetskamrat med Eva, som just lämnat ett sårigt äktenskap bakom sig. De beslutar sig för att fira midsommar ihop genom att göra en båtresa med Hermans motorbåt. De tar med sig Pierre, kirurg och båtexpert, och styr från Mälaren mot Utö, till en skärgårdsstuga i Stockholms skärgård, där Eva har en gammal väninna som de ska hälsa på. Tre bortresta människor, som ägnar båtresan åt att lära känna varandras ömtåligheter, tills de kommer fram till Utö och Monika. Där väntar också Monikas nya man och en manlig vän till paret, från Frankrike. Det dukas till midsommarfest och efterhand uppdagas det förflutna och relationerna exploderar.

Här ett citat ur Bortresta: ”Det är för mycket död i vår familj. Alla hennes släktingar och pappa och nästan hon själv. Pappas familj är döda också. Ibland tror jag de är bortresta allihop. Ingen vet ju var de är. De skulle kunna vara bortresta utan att höra av sig ... Hur vet man vilka som är döda, dom eller vi? Men det låter rätt bra att de kanske är bortresta. De får inte skriva, faxa eller maila. De får inte ha mobiltelefon med sig. De kanske får göra en flygtur utklädda till fåglar, som de där måsarna, men inte ge sig tillkänna. Hur har de det där de är då?”

Recensioner

"Men titeln är naturligtvis mer mångtydig än så. Mellan pärmarna finns fler former av frånvaro, såväl i rummet som i tiden och tanken. Och närvaron av frånvaron spelar en avgörande roll ... Det är på ett yttre plan en rätt dramatisk historia Tomas Böhm berättar." Peter Fröberg, Upsala Nya Tidning

"En besvikelse som snart skall bytas mot ett stegrande intresse." Pia Zandelin, Expressen

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny