Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Ungdomens dal

- tjugo föremål från en uppväxt

Författare med rumänska rötter

Författaren Eugène introduceras nu i Sverige. Han är född i Rumänien. Hans föräldrar flydde under diktaturen till Schweiz.

Köp
175 kr
Pris: 175 kr
Kategori: Roman
Förord: Benita FunkeÖversättare: Anna Nyman
Originalspråk: Franska
Upplaga:
Format: 140 x 210 mm
Sidor: 155
ISBN-13: 9789187291654
EAN: 9789187291654
Utgivning: 2016-09-14
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel: La Vallée de la jeunesse

Om boken

Ungdomens dal beskriver en uppväxt och livsresa från diktaturens Rumänien till Schweiz utifrån tjugo olika föremål. Eugène varvar positiva och negativa minnesbilder associerade till föremålen, som format honom som människa. Det är nära mellan skrattet och gråten, den lilla och den stora världen; ett kilo tomater låter honom uppleva barndomens glädjeämnen, en ABC-bok får honom att erfara hur han fråntas sitt språk i det kommunistiska Rumänien, medan en resedagbok utan ord överbryggar språkbarriärer och leder till vänskap.

Eugènes författarskap genomsyras av stor värme och humor, samtidigt som han inte väjer för att ta upp smärtsamma ämnen. Diktatur, demokrati, flykt, migration och integration är exempel på några teman som genomsyrar Eugènes livsberättelse. Författaren är inbjuden till Bok & Bibliotek i september 2016, av bland annat schweiziska ambassaden, och kommer att medverka där vid ett flertal tillfällen. Benita Funke introducerar i ett förord denna författare för den svenska publiken.

ÖVERSÄTTARE: ANNA NYMAN

Recensioner

"Genom att låta genomsyra även livets motgångar och allvar med en varm (och ibland dråplig) humor blir det en samtidigt ledig och stärkande bok. Eugènes ”låt tingen tala”- koncept nystar fint och balanserat fram vad det innebär att vara människa. Detta är den första boken av honom att översättas till svenska." Bo Blom - Bibliotekstjänst

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny