Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Det stora kalaset

Med mycket humor och medkänsla

Nobelpristagaren John Steinbeck skrev denna roman om sin uppväxtstad i Kalifornien, där människorna skildras med mycket värme.

Köp
220 kr
Pris: 220 kr
Kategori: Roman
Förord: Per-Olof MattssonÖversättare: Einar Heckscher
Originalspråk: Engelska
Upplaga: 1
Format: 140 x 200 mm
Sidor: 207
ISBN-13: 9789187291715
EAN: 9789187291715
Utgivning: 2017-06-14
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel: Cannery Row (1945)

Om boken

Denna amerikanska klassiska roman kom första gången ut på svenska 1945. Då hade John Steinbeck redan skrivit sin kanske mest berömda romaner, Vredens druvor och Möss och människor.

Efter alla år har nu Det stora kalaset (originaltitel - Cannery Row) kommit i NYÖVERSÄTTNING, nu av Einar Heckscher. Boken och författaren har också fått en presentation av Per-Olof Mattsson.

Berättelsen utspelar sig i den lilla kuststaden Monterey i Kalifornien, snarlik den stad där författaren växte upp. Handlingen kretsar kring de levnadskonstnärer som bor runt gatan som fått namn efter stadens största fabrik för framställning av fiskkonserver, Cannery Row. Mycket kretsar kring den uppskattade läkaren och forskaren Doc. De arbetsskygga dagdrivarna, med Mack i spetsen, bor i Ungkarlspalatset, en utrymd lagerlokal. Där bor de gratis tack vare den kinesiske ägaren Lee Chong. När det stora kalaset närmar sig bjuder Mack in bland många andra föreståndaren för kvarterets bordell, den praktfulla Dora och hennes kvinnor.

Recensioner

"Det känns på ett speciellt sätt när man har läst en riktigt bra roman. Det känns som om man inte har slösat bort sin tid här på jorden. Den amerikanske författaren John Steinbecks Det stora kalaset är en sådan roman ... Det märks att författaren verkligen gillar att skriva, och att han gillar historien med den oväntade vändningen, det oväntade slutet och med viss betoning på det humoristiska. Hans roman genomsyras också av medkänsla med de människor som inte lyckats, utan istället hamnat vid sidan om det skötsamma och framgångsrika samhällslivet. Men livsglädjen, trots allt, finns där också, både hos romanfigurerna och hos den som berättar om dem." Eva Björnberg - dagensbok.com

"Den muntra berättelsen Det stora kalaset är en av den kaliforniske nobelpristagaren John Steinbecks mest älskade och populära romaner. Här finns humor, fantasifullhet och drömmar men också social skarpsyn ... Underbart nu med Einar Heckschers stilsäkra nyöversättning och med den underfundiga romanens lässtimulerande förord av litteraturvetaren Per-Olof Mattsson. Romanen är en lovsång till livsnjutning och fördragsamhet." Lena Kjersén Edman - Btj

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny