Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Natten undrar vem jag är (pocket)

En prisbelönad krimförfattare

Dagens Nyheter om Fredrik Ekelund: "Lysande roman i fem akter, en tragedi om ett Malmö där någon kommer att skjuta och någon kommer att dö."

Köp
95 kr
Pris: 95 kr
Kategori: Krim & thriller
Originalspråk:
Upplaga: 2
Format: 110 x 180 mm
Sidor: 263
ISBN-13: 9789188753021
EAN: 9789188753021
Utgivning: 2018-09-26
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel:

Om boken

Som kriminalförfattare debuterade Fredrik Ekelund debuterade som kriminalförfattare med Nina och sundet, som nominerades till årets kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Natten undrar vem jag är är hans sjätte roman med Hjalmar Lindström och Monica Gren från Länskrim i Malmö. Hjalmar Lindström är en erfaren polis på Länskrim i Malmö. Tillsammans med sin kollega Monica Gren har han god insyn i Malmös undre värld, där knark säljs, ungdomar mördas och gängen värvar allt yngre medlemmar, inte bara på Rosengård utan även i det mindre Kroksbäck. I Kroksbäck bor Omar Ibn-Khaled från Irak med sin familj. Han driver Aladdins Livs i ett villakvarter nära Kroksbäck och har tvillingsönerna Samir och Abdullah. En vinterkväll ser Omar och hans familj, från balkongen i sitt höghus, ett brutalt överfall, kanske ett mord.

Recensioner

Dagens Nyheter: "Han ställer de olika gruppernas perspektiv mot varandra så att de blir besynnerligt lika, som om skräcken i grunden bara har ett ansikte.”

Sydsvenskan: "Porträttet av Malmö är kärleksfullt."

Nisse Scherman, blogg: "Det här är en fantastisk roman … Fredrik Ekelund balanserar sin historia på en smal och vass egg."

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny