Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

En helvetes kärlekshistoria

Ett utdraget förfall mot undergången

Det här är Christer Johanssons tionde roman, en skildring av vad alkoholen kan åstadkomma i en människas liv och inte minst hur det påverkar de som finns i närheten.

Köp
195 kr
Pris: 195 kr
Kategori: Roman
Originalspråk: Svenska
Upplaga: 1
Format: 140 x 215 mm
Sidor: 221
ISBN-13: 9789188753793
EAN:
Utgivning: 2024-02-23
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Kents drickande lämnade inte Marie och barnen ifred, de kände sig svikna och oroliga. Skapade känslor av skam och skuld. Han tog ständiga återfall och så höll det på under många år. Därför har Christer Johanssons roman titeln En helvetes kärlekshistoria.

Det var ett pågående förfall, Kents nyktra korthus föll samman och allt kraschade. Själviskheten gick bärsärkagång, gränser och moral flyttades fram. Marie menade att han var slav under lögnen och att en förändring måste till. Valet låg i hans hand. Kent saknade kraft och förstod inte hur det skulle gå till. Det var ett dubbelliv som inte gick ihop. Han försökte vara en fungerande människa men alkoholen gjorde vad den kunde för att ta livet ifrån honom. 

När han tog det första glaset kunde vad som helst hända. Det var som att han alltid stod färdig på perrongen för att resa bort, och hörde hur det ropades ut: "Nu går tåget strax mot okänd destination, tag plats så åker vi. Den här resan går åt helvete. Det garanterar vi."

Recensioner

"Alkoholens förödande kraft och Kents tankar kring sitt egentliga jag: den snälle, osjälvständige, skrivande romantikern. Texten vittnar om en författare med högt ställda ambitioner och stor skrivarglädje."  /  Malin Hilmersson - BTJ, mars 2024

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny