Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Gunder Andersson

http://www.hd.se/gunder-andersson/

Gunder Andersson är filmvetare, kulturjournalist och författare. På Lindelöws har han givit ut Dubbel-8 och Pojken i brunnen. Den senare, en roman om barndomen, följs upp av nummer två i serien, Baskermannen, döden och Joe Walcottt. nart kommer den avslutande tredje delen: I krusbärshagen fanns ingen asfalt. Dessutom ytterligare en novellsamling, efter Dubbel-8, vars titel återfinns i en av novellerna: I pianoskor och huvudvärkskostym.

I augusti 2012 tilldelas han ABF Dalarnas Litteraturpris vid ett firande i tioårsjubilerande Kupolen. Grattis! Han har givit ut närmare trettio böcker. 1973 debuterade han med en novellsamling. När romanen Alla chanser! kom ut växte publiken. Med sina böcker om idrott hittade han ännu en ny publik.

Efter att långnovellen "Dubbel-8" kom ut filmades den av Daniel Fridell. Novellen "Torrsimmaren" har också filmatiserats.

Som kulturjournalist har Gunder Andersson skrivit ett otal artiklar och också varit knuten till Aftonbladet sedan 1973. 1990 mottog han Ivar Lo-priset tillsammans med de andra i författargruppen Fyrskift: Kjell Johansson, Reidar Jönsson och Hans Lagerberg.

PORTRÄTTFOTO: MOA JUNSTRÖM

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny