Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Helle Helle

En centralgestalt i ung dansk skönlitteratur

På Bok & Bibliotek 2009 mottog Helle Helle Per Olov Enquists Pris 2009, som ges till en ung författare på väg ut i Europa. Ett pris som instiftades när P O Enquist härom året fyllde 70.

För romanen Ner till hundarna blev Helle Helle nominerad till det Nordiska rådets litteraturpris 2009. Helle Helle är född 1965, och har växt upp i färjeläget Rödby i Danmark. Hon debuterade 1993 med kortprosaboken "Eksempel på Liv" och har sedan skrivit novellsamlingarna "Rester" och "Biler og dyr", samt romanerna "Hus och hjem", "Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand", "Rødby-Puttgarden" och "Ner till hundarna"..

På Lindelöws finns dessa böcker utgivna: Hus och hem, Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man, Rödby-Puttgarden och Ner till hundarna.

Hennes böcker har översatts till norska, tyska, holländska, estniska, tjeckiska och svenska. 2003 blev hon för "Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand" nominerad till den danska radions romanpris och de danska kulturjournalisternas kritikerpris. För "Rödby-Puttgarden" fick hon de danska kulturjournalisternas kritikerpris - för 2005 års bästa roman.

PORTRÄTTFOTO: ROBIN SKJOLDBORG

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny