Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Utsaga

kriminalroman

Författarens originella debut i kriminalgenren

I Ulla Bolinders Utsaga kommer många röster till tals, genom intervjuer och förhör, alla med sina iaktagelser och upplevelser av att ett mord på en liten flicka begåtts i deras närhet.

Köp
175 kr
Pris: 175 kr
Kategori: Krim & thriller
Originalspråk:
Upplaga: 1
Format: 150 x 240 mm
Sidor: 240
ISBN-13: 9789188144850
EAN: 9789188144850
Utgivning: 2005-09-01
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

En januarikväll försvinner åttaåriga Amanda spårlöst. Det är mörkt och tyst i det lilla samhället. Polisen sätter snabbt in alla resurser för att hitta henne. Man knackar dörr i familjens bostadsområde, hundpatruller sätts in. Misstankar faller på flera olika personer. Polisen får tips om en skogsdunge strax utanför samhället. Dagen efter förhörs lärare och elever i skolan. Kriminalreportern David Weber engagerar sig. Han pratar med många olika människor som har anknytning till Amanda. Flickan har inte återfunnits efter första dygnet. Fram växer bilden av att ett brott begåtts alldeles inpå människors vardag.

Utsaga är författaren Ulla Bolinders första kriminalroman. Hon förnyar här genren, har hittat en egen ovanlig form där hon fångar människors olika karaktärer och reaktioner då det otänkbara tränger sig på. 

 

Recensioner

"Ulla Bolinders bok känns alldeles ny och frisk och modig och är intressant inte bara som experiment i deckargenren utan som litteratur." Jenny Tunedal, Aftonbladet

"… en övertygande inblick i de olika personernas tankevärld … skildringen intensiv och personlig … Som sagt, en debut att lägga märke till!" Barbara Kapek, Jury

"Ulla Bolinders berättarform känns fräsch, annorlunda och mycket trovärdig." Åsa Andersson, Bibliotekstjänst

"En ytterst realistisk och svidande skildring av ett svenskt samhälle av idag." Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny