Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Ungdomsvåld

om inre och yttre utspel

Våldet bland ungdomar, både psykiskt och fysiskt

Våld hos ungdomar börjar i ungdomarnas inre, i fantasier och drömmar, i deras starka inre krafter som de själva kan träna sig i att sätta ord på, menar Gunilla Caisson.

Köp
140 kr
Pris: 140 kr
Kategori: Fakta & debatt
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 140 x 215 mm
Sidor: 192
ISBN-13: 9789188144379
EAN: 9789188144379
Utgivning: 2004-10-01
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Kartonnage
Originaltitel:

Om boken

Människors sorg och rädslor tar sig uttryck i projektionsutspel. Inre och omedvetna trauman och komplex ageras ut i oförklarliga och aggresiva handlingar, både hos barn och vuxna. Analysen av dessa utspel är en viktig del av förklaringen till det våld som finns i samhället. Projektionerna kan också vändas innåt, bli självdestruktiva, som till exempel vid anorexi och självmord.


I Ungdomsvåld – barn och ungdomars utspel, vidareutvecklar författaren Gunilla Caisson dessa tankegångar och berättar om de teorier och metoder som växt fram och som hon använt sig av i sitt behandlingsarbete. Hon har i många år arbetat på behandlingshem och nu skrivit en bok om sina slutsatser av erfarenheterna.


”Mina drömmar blev mitt titthål inåt. Jag såg mig själv, mina rädslor och komplex. Mina dagliga utspel kompletterade bilden av vem jag egentligen var. Mina inre bilder och mina yttre utspel, det som utgjorde min minst attraktiva sida, var Jag.”

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny