Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Sylvester och den riktiga världen

En tonårskille är huvudperson i denna romandebut

I första kapitlet ser morgontrötta människor en pojke hoppa från Köpcentrats tak, i en av Londons förorter. Han är redan död när ambulansen hämtar honom.

Köp
145 kr
Pris: 145 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 140 x 220 mm
Sidor: 160
ISBN-13: 9789185379019
EAN: 9789185379019
Utgivning: 2007-08-24
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Det visar sig vara Sylvester, en udda elev på skolan, romanens huvudperson, vars klasskamrat Robert är hans ende vän. Hemma sitter Sylvesters far arbetslös, tittar på teve och dricker sig igenom dagarna. Modern har flera år tidigare lämnat hemmet. Trots sin ålder ställer Sylvester frågorna om livets mening, och han överraskar den vikarierande filosofimagistern.

Vilken värld är den riktiga? Är vår värld för ytlig? Vem är på jakt efter den riktiga världen? Sylvester eller omgivningen?

Uppe på Köpcentrats tak, i sitt gömställe med vidsträckt utsikt, formulerar Sylvester sina tankar i en dagbok. I en av de sista anteckningarna skriver han: "Precis som Napoleon förenade Europa har jag nu till sist blivit varse mitt uppdrag."

Recensioner

"Jansson har en god förmåga att sätta ord på Sylvesters ångesattacker och hon förtjänar ett extra plus i kanten för att hon lyckas skriva en roman om ett så känsligt ämne utan att bli klibbigt sentimental ... Debuterande Sofi jansson, född 1984, har skrivit en stark och viktig roman. Stark för att den pang på och utan omskrivningar beskriver mobbning, förföljelsemani och ångest. Viktigt för att den får ett ämne som ännu är tabubelagt att komma upp till ytan - efter att ha läst Janssons debut är det svårt att undvika att diskutera innehållet med någon ... Handlingen är allvarlig och inte alls lättsmält men ett rakt och enkelt språk gör romanen lättläst och på det sättet lättillgänglig för både vuxna och ungdomar." Ur recension i Borås Tidning av Anna Pihlo

"Stilistiskt är det en ungdomsbok, men innehållsligt känns den alltför mörk och dyster för att jag skulle vilja rekommendera den för ungdomar. BTJ skrev så här, Katrine Hamori

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny