Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Djurrätt och socialism (pocket)

En historisk översikt över djurrättsrörelsen

Detta är den första boken i sitt slag i Sverige, som tar upp beröringspunkterna mellan dessa två folkrörelser - socialism och djurrättsaktivism.

Köp
85 kr
Pris: 85 kr
Kategori: Fakta & debatt
Förord: Göran Greider
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 110 x 180 mm
Sidor: 235
ISBN-13: 9789188144669
EAN: 9789188144669
Utgivning: 2003-04-15
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel:

Om boken

Fotot på bokens omslag är från Varaslätten 2000. Det är Jenny Runa, djurrättsaktivist och socialist från Sundsvall, som lyfter en höna ur en hönsbur. Gruppen Räddningstjänsten Aktion 3 för bort 36 hönor och placerar ut dessa i nya hem.


Brian Palmer, vid Harvard University har läst boken och tycker så här: "Toivo Jokkala och Pelle Strindlund har med noggrannhet och uppslagsrikedom utfört ett pionjärarbete som kommer att finna läsare bland alla som är intresserade av vår tids radikala politiska rörelser."


Bokens förord är skrivet av Göran Greider: "... var och en som är besjälad av arbetarrörelsens grundläggande idéer kommer, efter att ha läst denna bok, att bli tvungen att reflektera och tänka nytt kring sitt engagemang ... Ty om vi utgår från att djur är kännande varelser med förmåga att lida och uppleva lust, går det inte att bortse från att de kan tillskrivas rättigheter."

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny