Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Fossilia

Ett gripande möte mellan en utsatt kvinna och en psykolog

Detta kom att bli Gun Ninnisdotters sista bok, hennes sjunde, Fossilia. Hon för oss med känslig penna mycket nära de allra minsta och mest utsatta.

Köp
130 kr
Pris: 130 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 140 x 215 mm
Sidor: 188
ISBN-13: 9789188144324
EAN: 9789188144324
Utgivning: 1997-08-25
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Fossilia har nyss skilt sig. Det vävs en berättelse kring de relationer som blir kvar. Hon påbörjar också något ovanligt för hennes samhällsklass, att gå i terapi hos psykologen Karin.

Flickan i Fossilia, den förnedrade och slagna, skriker ut sin sorg. "Hon störs av att Karin så obehindrat dyker ner i hennes svarta, känslosvallande innanhav och skrapar på grottväggarna till det för länge sedan begravda. Fossilia har ingen aning om hur hon ska förfara med de svåra sinnesstämningar som så våldsamt och obehärskat dånar fram inom henne likt fräsande, skummande stormvågor. Sorg, ömhetskängtan, saknad, förtvivlan, innerlighet, lidande, glödande hat, allt flyter upp till ytan och hopar sig som vrakved på en öde strand..."

Recensioner

Dala-Demokraten, Lars-Erik Larzon: "I den nya romanen balanserar Gun Ninnisdotter kanske än mera utttalat på den tunna linjen mellan någon form av hopp och förtvivlan ... Hon skriver rakt och okonstlat och förmår få små vardagsgrå händelser att bli betydelsefulla."

Sundsvalls Tidning, Jan Karlsson: "Med sina starkt självbiografiska romaner från Göteborgs sjaskigaste proletärmiljöer har Gun Ninnisdotter inmutat en egen domän i den svenska prosan ... Nu som förr skriver Ninnisdotter en prosa med drag av skillingtryck; bildspråket är yvigt, känslorna starka, kasten mellan himmel och helvete tvära."

Ljusnan, Marie Westerlund: "Spänningen stiger för varje sida, med en medelålders deprimerad tant i huvudrollen. Det är väldigt bra att ro ett sånt företag i hamn."

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny