Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Bakgårdsblues

Gemenskap och slitsamt kvinnligt fabriksarbete

Bakgårdsblues är en både kraftfull och romantisk roman om intensiva möten. Gun Ninnisdotters fjärde bok.

Köp
150 kr
Pris: 150 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 140 x 215 mm
Sidor: 155
ISBN-13: 9789188144126
EAN: 9789188144126
Utgivning: 1993-09-06
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Denna Bakgårdsblues spelas över kullerstenarna i arbetarstadsdelen Gamlestaden och mellan träkåkarnas tunna väggar. Tiden är sextiotal. Gemenskapen är stor i trappuppgången mellan 20-åriga Monica, Stina, den godmodige Baltasar och ålderdomens gudinna Ellie. Farligt och slitsamt kroppsarbete och dålig ekonomi är hot som tornar upp sig. Gun Ninnisdotter har återigen skrivit en övertygande roman.

Recensioner

Göteborgs-Posten, Christian Swalander: "Hon vill berätta om en verklighet som i all sin vardagliga jävlighet och lycka tycks alldeles utan betydelse för hur samhället styrs och förändras."

Bohuslänningen, Jan Karlsson: "Hennes roman av idag, Bakgårdsblues, utspelas i Göteborgs proletära kvarter under ett tidsfärgat sexiotal. Bild-Journalen, Duralex och fladdermusfåtöljen. Siw Malmkvist håller på att utkonkurreras av Chubby Checker. Men man har fortfarande gaskök och värden hämtar hyran hemma hos de boende ... Här skriver en som vet vad hon vill säga, vad livet är."

BTJ, Sif Erlandsson: "Läsaren sugs snabbt med av hennes fina skildringar av människor och miljöer ... En bok man sträckläser."

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny