Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Texas´ rose

Ett gripande fyrverkeri av släktberättelser

Gemenskapen står i centrum i denna färgstarka släktsaga av Dy Plambeck, och dessutom familjehemligheter och den danska släktgården Skovly.

Köp
130 kr
Pris: 130 kr
Kategori: Roman
Översättare: Ninni Holmqvist
Originalspråk: Danska
Upplaga:
Format: 150 x 205 mm
Sidor: 190
ISBN-13: 9789185379248
EAN: 9789185379248
Utgivning: 2010-04-28
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel: Texas´ rose

Om boken

Det är ett fyrverkeri av skrönor och berättelser som flödar, svåra att tygla. När romanens berättare - Abby - reser till Hanoi, till Lillians lilla lägenhet, gör hon det för att hämta hem urnan med sin fasters aska. Faster Lillian har Texas´ rose som artistnamn. Hon är drottning i samhället Over Dråby. Tillsammans med sin man Jimmy startar hon westernklubben Gunslingers. De arrangerar loppis, bingo, nödhjälpsinsamlingar och semesterresor till High Chaparral i Sverige. Iklädd cowboyhatt, cowboystövlar och peruk gränslar Texas´ rose sin häst och underhåller och sjunger på festerna.


Ur boken: "Det var det okonstlade i Texas’ rose’s framträdanden som fick henne att nå ut till publiken. Bröllopsgästerna gapade när hon tog av sig cowboyhatten och lyfte upp sitt långa, ljusa lockiga hår, så att alla kunde se att det var en peruk, men de föll pladask för det. Den där ärligheten. Hon dolde ingenting."


Men Jimmy och Lillian förblir barnlösa. När Jimmy vill skiljas och Lillian samtidigt får ett sorgens besked från Utah i USA flyttar hon ensam och plötsligt till Hanoi i Vietnam och börjar arbeta på ett barnhem fram till sin död. Berättelserna flödar i Texas´ rose. 

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny