Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Min grav är din

krimineller II

Vardagliga miljöer, otäcka händelser och oväntade vändningar

Siv Dahlin, från Aino Trosells kriminalromaner, är tillbaka. När hon minst anar det så befinner hon sig mitt i en mordgåta.

Köp
125 kr  160 kr 
Pris: 160 kr
Kategori: Krim & thriller
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 150 x 220 mm
Sidor: 267
ISBN-13: 9789185379835
EAN: 9789185379835
Utgivning: 2014-05-21
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Siv Dahlin har en osviklig förmåga att hamna i klistret fastän hon är en ordinär medelålders kvinna utan minsta koppling till vare sig poliser eller brott. Ändå ständigt dessa mördare! Och deras offer. I fyra av dessa krimineller får vi genom Siv uppleva fasor och skräck och att begravas levande.

”Rådlös” är den som inte har ett hem och inte ens papper på att få vistas här i Sverige. Om man då råkar trycka ner ett handtag och lägenheten visar sig vara olåst? Är det ok att kliva på? Gömma sig? Fastän man är panikslagen för att bli upptäckt ... Den som är ”Frigiven” vill göra om och göra rätt efter åtta år i fängelse. Dåtiden kommer dock ifatt. Och det är inte sagt att allt var som det sades. Kärleken har många skepnader, ibland ett sorts schema, ibland rena järngreppet. Kusligare än man anar kan det vara att vandra ensam hemåt i natten. En mardröm är det att vakna och hitta den saknade död i sjön - ”Vittnet i vattnet”.

För ett par år sedan gavs Krimineller I ut.

Recensioner

"Handlar det bland annat om illegala invandrare, förvirrade ungdomar och gamla fängelsekunder. Mycket längre från Stureplan kan man inte komma (och det är ett högt betyg)."
Lotta Olsson - Dagens Nyheter

"Sedan deckardebuten 1999 med Ytspänning har Aino Tosell tillhört toppskiktet bland de svenska deckarförfattarna ... Dessutom tillhör Trosell en av de stilistiskt bästa skribenterna i genren ... Det korta formatet ger inte utrymme för någon mer utförlig personteckning, men Trosell behärskar genren till fullo, vilket innebär att man som läsare ändå hinner engagera sig i de olika huvudpersonerna och deras dilemman."
Kerstin Bergman - Smålandsposten

"En del av dem är riktigt obehagliga, gränsande till outhärdlig läsning med oanade slut, ofta i ond bråd död ... Ångesten och paniken skildras så man som läsare själv kippar efter andan, såsom i den sista kriminellen Min grav är din. Det är inga söta karameller författaren levererar, hon är skicklig på att bygga upp skrämmande, obehagliga situationer. Det är rysligt och bra skrivet."
Elisabeth Hermansson - Btj

"Kriminellerna – det får en att tänka på karameller. Men det här är inga sötsaker, utan skrämmande, välsvarvade berättelser som oftast handlar om hur saker kan gå helt åt skogen – genom slumpens härjningar, mänskliga misstag eller felbedömningar. Det är välskrivet och skrämmande. Flera av berättelserna är mer som rysare."
Ragna Fahlander - Dalarnas Tidning

"Också i den nya samlingen med tolv noveller visar Trosell att hon är ovanligt skicklig på att skriva kortkrimi. Hon drar ut något på novellerna – men inte mycket, aldrig mer än vad som behövs – så att hon får plats med en hel historia i det korta formatet. Inga deckarhistorier, sällan kriminalhistorier heller – utan berättelser om människor som begår (eller drabbas) av brott. Ja, som råkar begå brott. För Aino Trosell är så otidsenlig att hon fortfarande verkar mena att kriminalitet uppstår ur livsförhållanden. Brott och miljö hör ihop ... Ibland – alltför sällan, enligt min åsikt – har Aino Trosell dessutom sitt eget sätt att skriva. Plötsligt kan hon bryta loss bitar ur texten och hugga av en mening. Några ord flyttas till nästa rad så att det blir ojämna högermarginaler – som en känslofylld dikt – i prosan. Aino Trosell lever sig in så starkt i den person hon skildrar att berättelsen – själva orden – tar en annan väg och skapar sin egen stilistik."
Bengt Eriksson - Arbetet

"Genomgående är det verklighetsnära berättelser med ett socialt engagemang. Doftrika miljöskildringar, inlevelserika personporträtt. Ibland är det dock rena psykfall som träder emot oss, som barnaskändaren Hannes, som i fängelset inte undgår en brutalare rättvisa än juridikens. Eller "Ensam hemåt i natten", en ruskig historia om kvinnoöverfall, där den kvinnliga huvudpersonen framträder som lockfågel."
Gunder Andersson - Dala-Demokraten

"Formatet är tilltalande som korta små godbitar som kan slukas i lagom munsbitar på vägen hem från jobbet eller andra situationer av tidsnöd. Att det mellan dessa pärmar gömmer sig så många som elva ruskiga historier gör att den som triggas av spänning och oväntade upplösningar får valuta för pengarna."
My Carnestedt - Tidningen Kulturen

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny