Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Kabaré Vemod

En mors flykt med sin son genom Europa

KABARÉ VEMOD är en roman om två mäns resa genom livet. Den ena genom Europa och den andra i sitt inre. De träffas aldrig. Den äldre av dem är far till den yngre.

Köp
150 kr
Pris: 150 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 145 x 200 mm
Sidor: 205
ISBN-13: 9789187291500
EAN: 9789187291500
Utgivning: 2018-09-19
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

De två männens handlingar och beslut, stora som små, påverkas av tomrummet mellan dem. Detta färgar deras personlighet och deras relation till omgivningen, särskilt till kvinnorna i deras liv. Gränser korsas, olovligen och olagligen. Hämnd, begär, kärlek, hot, utmaningar, svek och vardag avlöser vartannat. Vilken frihet har man med de förutsättningar man får? Hur långt sträcker sig makten över sitt eget liv? Romanens scenografi är de båda männens kvinnor och Istrien, Trieste, Hamburg, sjön Immeln, Malmö och Köpenhamn.

De agerar utifrån ett utanförskap men betraktar sig inte som offer. Ödet har ingen moral, druvor växer på sluttningar, vemodet tar plats i en bar och kvinnor bär livet i sina sköten och på sina axlar – det är en annan beskrivning av romanen.

Romanen Kabaré Vemod är delvis baserad på upplevelser och historier som förmedlats till författaren Boris Zetterlund. Saknaden av en närvarande biologisk far, orsakerna till det, moderns gränsflykt med sonen och något av det som framkommit om fadern efter hans död.

Recensioner

"Kabaré Vemod är en roman om identitet, sökande och om att finna sin plats i tillvaron. Det är en ambitiös far/son-skildring ... För att vara en romandebutant är författaren påtagligt skicklig på att skriva såväl dialog som miljöskildringar." / Rickard Lindholm - Btj

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny