Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Siri och Immanuel

Två unga människor möts som grannar

Detta är Sofi Janssons tredje roman. Om ett ungt udda par, att som läsare fascineras av. Boksläpp i början av april 2019. Beställ ditt ex redan nu.

Köp
135 kr
Pris: 135 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 140 x 215 mm
Sidor: 120
ISBN-13: 9789188753045
EAN: 9789188753045
Utgivning: 2019-04-06
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Siri har känt sig utanför i hela sitt liv och när hennes bror, som är hennes enda vän, hastigt går bort i cancer känner hon sig helt isolerad och ensammast i världen. Så flyttar Immanuel in i lägenheten mittemot hennes. Immanuel har precis separerat från sin sambo och med sig har han ett antal flyttlådor som han drar sig för att packa upp.

Motvilligt uppstår en kontakt mellan Siri och Immanuel. Siri är högljudd och ibland lite väl ärlig, medan Immanuel själv kämpar med sin egen försagdhet. Trots det finner de sig i varandras sällskap allt oftare. När Immanuel hittar en handskriven liten lapp på en gatlykta förändras allt. ”Detta är en vädjan om hjälp”, står det. En trevande brevväxling uppstår via lyktstolpen och det blir början på en ny slags bekantskap som kommer att beröra och påverka tre människors liv.

Recensioner

"Det är en roman om ensamhet, ofrivillig och självvald. En fin skildring på ett tillgängligt språk av det gränsland mellan sjukt och friskt som vi alla på något sätt kan känna igen oss i." Rebecca Kjellberg - Btj, mars 2019

Ur intervju i Nyhetsmagasinet Fokus, 5 april 2019: "Man får Franz Kafka i tankarna, särskilt Förvandlingen, när man läser Sofi Jansson. ... En kväll upptäcker Immanuel en lapp på en lyktstolpe med det handskrivna budskapet 'Detta är en vädjan om hjälp', blir nyfiken, skriver en egen, klistrar upp och får svar. - Vad kommer ett möte med en människa att betyda längre fram? Man vet aldrig sådant, säger hon. - Mycket av mitt skrivande sker när jag är ute och går. Inte så att jag går runt och antecknar, snarare går jag runt och lyssnar, börjar att skriva i mitt huvud och lär känna mina karaktärer.

Författarens andra bok Dagar med min mamma uppmärksammades: ”En närgången berättelse av hur det kan vara att leva med en anhörig med bipolär sjukdom.” // Författarcentrum Väst, en av fem nomineringar till Årets västsvenska författare 2017 "Känsligt, med värme och med ett lättläst språk beskriver författaren i sin andra roman hur en psykisk sjukdom tar all känslomässig plats, inte bara för den sjuke utan för familjen och omgivningen. God, men också nyttig läsning om psykisk sjukdom." // BTJ "Boken är lättläst och allt berättas i en anda av respekt och kärlek." // Västmanländskans bokblogg "Dagar med min mamma är en tankfull och viktig bok om bipolär sjukdom, utifrån de anhörigas situation." // dagensbok.com

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny