Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Drömmen om St Andrews

En krim-roman i golfmiljö

Sedan senaste deckaren har Fredrik Ekelund kommit ut som transpersonen Marisol M. Polisen Hjalmar Lindström får hjälp av kollegan Zara-Jonas Garabay att lösa mordet på golfbanan.

 

 

Köp
195 kr
Pris: 195 kr
Kategori: Krim & thriller
Originalspråk: Svenska
Upplaga: 1
Format: 220 x 250 mm
Sidor: 216
ISBN-13: 9789188753595
EAN: 9789188753595
Utgivning: 2022-08-31
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Ännu en kriminalroman med Hjalmar Lindström i huvudrollen, erfaren polis på länskrim i Malmö. Han får en ny kollega vid sin sida i Zara-Jonas Garabay. Hon kommer direkt från Polishögskolan i Stockholm och är transperson, som hon själv förklarar för den överraskade Hjalle. Den tidigare kollegan Monica Gren är föräldraledig, och fadern till barnet är Hjalle.

Runt Skogens GK med golfbanans 18 hål rör sig berättelsen. Där träffades det unga kompisgänget: Snygge, Peggen, Åskan och Bullen. De var alla fyra lovande juniorer som en gång tävlade om en golfresa till den förstklassiga banan St Andrews i Skottland.

Efter morgonmötet på länskrim åker Hjalle och Zara-Jonas ut till golfbanan på Skogens GK. Där i skogspartiet vid sjuttonde hålet har blåljuspersonalen spärrat av området. Kroppen som undersöks, med blodigt och vanställt ansikte, tillhör Göran Olsson, nuvarande ordförande i Skogens GK. En blodig golfklubba ligger slängd intill greenens kant.

 

Recensioner

"Det här är en kärleksfull och levande skildring av staden MAlmö." Emma Gustafsson - Btj, september 2022

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny