Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Sångtexter 1986-2017 (pocket)

Hela Peter LeMarcs Sångkatalog

Peter LeMarc är en av de största i Musiksverige. I denna bok finns texterna till hela hans Sångkatalog, nära 200 låter.

Köp
120 kr
Pris: 120 kr
Kategori: Poesi
Förord: Joacim Forsén
Originalspråk: Svenska
Upplaga: 2
Format: 110 x 178 mm
Sidor: 366
ISBN-13: 9789188753724
EAN: 9789188753724
Utgivning: 2023-09-06
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel:

Om boken

Några av Peter LeMarcs mest populära låtar är ”Little Wille John” och ”Evelina”, men alla som lyssnar har sina egna favoriter. Hans avtryck i musiksverige går inte att ta miste på.

Född i Trollhättan 1958 och bosatt i Stockholm sedan 1982. Erfarenheter som kom till honom har förvandlats till sångtexter, de stöps om i poetiska bilder och berättelser, låttexter som många lärt sig utantill. Till boken har Peter LeMarc också valt ut 15 låttexter som andra artister bett honom skriva, till exempel: Svante Thuresson, Totta Näslund, Anna-Lotta Larsson, Björn Skifs och Sven Ingvars.

Musikjournalisten JOACIM FORSÉN har skrivit bokens förord. Han är än av få journalister som fått intervjuer med Peter LeMarc de senaste tjugo åren. Förordet kallar han EN LEN SOULIG POP. Här ett citat:

”De fjäderlätta formuleringarna. Alla Kom tungt på mej älskling, Nu när skylten har slocknat och kassan är klar och Jag har lagt ut mina garn i viken intill, så i morrn gör jag lunch på strömming, potatis och dill. Med några få enkla fraser sätter han oss ögonblickligen mitt i historierna. Det kan verka som en bagatell, men det skrivna ordet i musik ställs alltid inför utmaningar där frasering och ordval kan stjälpa vilken snygg textrad som helst. Kanske allra mest när man som Peter har rört sig i en lätthånad textvärld där stora, utblommade och sårbara känslor alltid har varit ett signum.

 Än i dag har jag faktiskt svårt att förstå hur han burit sig åt för att så skickligt och påhittigt navigera i det svenska språket utan att vare sig bli banal eller uddlös. Oavsett om han borrat sig ned i livets mörkaste vrår eller dansat sig lycklig i vardagens minsta mirakel.”

Recensioner

"Jag mellanlandar mellan två romaner i den här fina samlingen texter. Det är vemod och värme, det är betraktelser, det är hela berättelser med några få korta rader." Pernilla Ericson - Aftonbladet, 15 september 2023

"LeMarcs lyriska och symbolladdade låttexter är, inte minst när de framförs sjungande, väldigt utlämnade, självklara och smått magiska. Litet annorlunda fungerar de som nedtecknade texter – men man kan nästan höra LeMarcs soulfyllda och bärande barytonstämma bakom orden. Boken är också försedd med ett initierat förord av musikjournalisten Joacim Forsén." Jörgen Hammenskog - Btj, sept 2019

"I det som framstår som en kanske sista kreativ kraftansträngning släpper Peter LeMarc 2016 albumet DEN TUNNA TRÅDEN. Där finns bland annat Något närmare än nära där han lyckas sammanfatta allt det som hans tidigare kärlekssånger styr emot ända sedan debuten. Det handlar om den obegripliga, men ändå alldeles enkla, envetna och självklara kärleken." Johan Lindqvist - Göteborgs-Posten, 23 oktober 2019

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny