Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

En musikalisk valp

- memoarer -

Visproggaren är en brokig levande legend

När Jan Hammarlund nu skrivit sina memoarer – En musikalisk valp – så är det en unik, spännande och brokig livsresa vi möter.

Förboka
250 kr
Pris: 250 kr
Kategori: Biografi
Förord: Ulrika Knutson
Originalspråk: Svenska
Upplaga:
Format: 175 x 245
Sidor: 212
ISBN-13: 9789188753717
EAN:
Utgivning: 2023-10-18
Lagerstatus: Kommer snart
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Bokens förord har Ulrika Knutson, författare och kulturjournalist, skrivit: ”Det är så roligt att Jan Hammarlund har skrivit sina memoarer. En musikalisk valp är en personlig och lagom politisk bok, som innehåller alla dessa motsatser som är hans estetiska kännetecken sedan mer än femtio år: en nyfiken blick på Allt … Slående är hans kulturella bredd. Jans nyfikenhet och kunskap stannar aldrig inom musikens hage, utan kliver obekymrat runt i hela kulturhistorien och samlar uppslag.”


Jan Hammarlund var en del av proggmusiken på 70-talet och också en pionjär inom HBTQI-rörelsen. Han var Sveriges första öppet homosexuella scenartist och var en av initiativtagarna till de första Pridefestivalerna i Stockholm. Han har också varit en av de mest betydande svenska uttolkarna av latinamerikanska, främst chilenska, sånger. Själv kallar han sig visproggare.


 Hans första LP kom 1972, med den självbiografiska titeln Befriade från skolan. Han säger själv att det var musiken som tidigt visade vägen in i vuxenlivet. Efter debutalbumet tog artistlivet fart och han har sedan dess släppt ytterligare drygt tjugo album med sånger som Ville, Jag vill leva i Europa och Valarna som sjunger. Han har gjort otaliga musikframträdanden, både på Visfestivalen i Västervik, Holmön, Roskilde och Skagen, Chile och på teaterscener. Han har översatt sånger från italienska, spanska, tyska och engelska. Sångrösten är hans signum och gitarren akustisk.


 När Jan Hammarlund nu skrivit sina memoarer – En musikalisk valp – så är det en unik, spännande och brokig livsresa vi möter.

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny