Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

René Vázquez Diaz

Välkänd kubans författare, bosatt i Malmö

René Vázquez Díaz är född på Kuba 1952. Han tillbringade sina första tjugo år där och växte upp samtidigt med den kubanska revolutionen. I samband med en stipendievistelse i Polen hoppade han av och kom till Sverige 1974. Sedan dess har författaren varit bosatt i Sverige och har under den tiden givit ut ett tiotal böcker.

För första gången publiceras på svenska en samlingsvolym av René Vázquez Díaz dikter, Där skönheten multnar, med den tongivande Lasse Söderberg som översättare. Dikterna är hämtade ur tre poesiböcker, utgivna på spanska under de senaste 20 åren.

Som Lasse Söderberg har skrivit: "... rör sig Vázquez Díaz obehindrat mellan två språk - spanska och svenska - och publicerar sig flitigt på båda. För Sydsvenska Dagbladet skriver han artiklar, han ger ut romaner på spanska som snabbt översätts till svenska innan de hinner komma på spanska, han organiserar möten för kubaner i Stockholm och Malmö och uppläsningar för svenskar i Spanien. Som översättare av svensk litteratur har han arbetat självständigt och med stor sakkännedom. Det egna verket tycks befinna sig i ständig jäsning, ständigt förgrena sig och ständigt erövra ny terräng".

PORTRÄTTFOTO: MERJA DÍAZ

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny