Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

De svenska maoisterna (pocket)

En uppgörelse med 1970-talets maoism

Självkritiska röster om 70-talets bokstavsvänster, bl a av Henning Mankell och Robert Aschberg. Vad förkastas och vad går att bygga vidare på?

Köp
85 kr
Pris: 85 kr
Kategori: Fakta & debatt
Efterord: Sven-Eric Liedman
Originalspråk:
Upplaga: 2
Format: 110 x 180 mm
Sidor: 208
ISBN-13: 9789188144485
EAN: 9789188144485
Utgivning: 2001-08-01
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel:

Om boken

Denna bok gavs första gången ut 1997, då under namnet Maoisterna: En historia berättad av några som var med.


Boken har nu i pocketversionen utökats med ett personregister och en lång analyserande intervju med Sven-Eric Liedman. Han sätter in rörelsen i sitt sammanhang och drar paralleller till dagens politiska alternativa rörelser.


"Jag har aldrig gjort avbön för något och har heller aldrig förstått dem som plötsligt bara glömmer vad de stått för. Det som var rätt från början var framför allt analysen av imperialismen, som fortfarande är oerhört verksam i dagens värld." Henning Mankell


"En del var rent religiösa, ville bli partiets slavar. När vi i rörelsen skulle börja ha fejkade namn tyckte jag att det gick för långt." Robert Aschberg


Mankell och Aschberg var båda med i den svenska maoistiska rörelsen och är två av alla de som kommer till tals i denna personliga berättelse om de svenska maoisterna. Hur kunde de få så stort inflytande under sextio- och sjuttiotalen? Hur fungerade förhållandet till moderlandet Kina? Vad attraherade i maoismen? Hur ser de inblandade på sig själva och vad gör de nu? De båda författarna till denna reportagebok, Lars Åke Augustsson och Stig Hansen, var också aktiva maoister på 70-talet.

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny