Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Stig Hansén

Författare med över 20 böcker bakom sig

www.stighansen.nu

Stig Hansén bokdebuterade 1982 och har skrivit reportageböcker, reseskildringar, romaner, thrillers, novellsamlingar, biografier, om konsten att skriva – och porträtt av politiska tänkare, journalister, skådespelare och musiker. Men mest känd har Hansén ändå blivit för sina självbiografiska böcker om sin pappa och för sitt utvecklande av reportagekonsten. 

Hans senaste bok är en biografi om Gunther Wallraff, med titeln Wallraffa: Ett liv som förklädd.

En reportagebok om tevejournalisten Janne Josefsson finns kvar i lager. 

Tidig novellsamling 8 x otrohet, romanen Inga äpplen på Manhattan och pocketboken med triologin där Stig Hansén skriver om sin far, 4 x Far. Men också den tidigare Ordfrontboken De svenska maoisterna och en bok om en stadsdel i Göteborg, Lindholmen berättar.

Dessutom deltagit i antologin Det nya landet. Han har också specialskrivit ett essä till Heinrich Bölls novellsamling Doktor Murkes samlade tystnad och ett "Efterord" till Charles Bukowskis uppväxtklassiker Min oskuld och Pearl Harbor.

Han översätter också böcker i serien 33 1/3 om Bob Dylans Highway 61 Revisted, Neil Youngs Harvest, David Bowies Low, Johnny Cshs American Recordings och The Velvet Underground % Nico.

FOTO: KNUT KOIVISTO

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny