Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Några tankar i tiden (pocket)

En rolig, vass och överraskande debattör

I 20 år har Tom Alandh skrivit krönikor. I boken finns de bästa krönikorna samlade, tillsammans med hans Tankar för dagen i radions P1.

Köp
95 kr
Pris: 95 kr
Kategori: Fakta & debatt
Förord: Björn Henriksson
Originalspråk:
Upplaga: 2
Format: 110 x 180 mm
Sidor: 220
ISBN-13: 9789185379385
EAN: 9789185379385
Utgivning: 2010-10-20
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel:

Om boken

Tom Alandh är känd för sina dokumentärer för SVT. De har genom åren speglat vår tid, ofta berättat rakt på sak och samtidigt varsamt om människor, antingen de varit mer okända som Martina, Jesper, Annika och Jocke eller porträtt av folkkära profiler, Cornelis Vreeswijk, Ingemar Johansson, Nacka Skoglund och Monica Zetterlund. För dokumentärerna har han blivit både hyllad och prisbelönt. Både i tv och som krönikör behåller Tom Alandh sin nyfikenhet och sin medkänsla för människor i svårigheter. Och det skänker tv-tittare och läsare eftertänksamhet och många överraskningar.

Detta är en ny upplaga av den tidigare Sprickor och ljus och har fått namnet Några tankar i tiden. Det har gått tre år sedan den tidigare utgivningen. Fler krönikor har tillkommit och även flera "Tankar för dagen" från P1:s program.

Recensioner

"Vissa skribenter klarar av att använda den korta formen till att belysa en fråga och därigenom inspirera sina läsare att gå vidare. Tom Alandh tillhör dem ... Det är inte svårt att ana att just de tevedokumentärer som Alandh producerat om dessa levnadsöden betytt mycket för honom, såväl privat som yrkesmässigt." Henrik Svensson, Tidningen Kulturen

"Alandhs känslomässiga engagemang och hans stilistiska pregnans liksom ofta oväntade vinklingar och poänger gör att man som läsare finner en fröjd i läsningen ... Det är många gånger läsvärda, tankvärda och ibland provocerande texter, som Alandh här framlägger till läsarens begrundan." Per-Åke Walton, Btj

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny