Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Cecilia är på väg

En relationsroman med många möjliga slut

Olika livsval kommer att förändra livet för de båda huvudpersonerna på ett avgörande sätt, i Christer Johanssons andra bok.

Köp
135 kr
Pris: 135 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 140 x 220 mm
Sidor: 142
ISBN-13: 9789187291609
EAN: 9789187291609
Utgivning: 2016-09-21
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Cecilia är på väg är en relationsroman om Tomas och Cecilia, som har nått medelåldern. De håller liv i en kärlekshistoria som både tar fart och bleknar. Oklart vart den är på väg. Här finns den starka längtan efter att äntligen få allt att fungera. Naturen finns nära, med årstidens växlingar runt huset, och avkopplingen med att hugga ved och tända en brasa i den öppna spisen. Här finns tidvis också en annan kvinna, Marie. Tomas som är brevbärare drömmer om att bli författare, han är skild och barnen utflyttade. Drömmarna finns hela tiden om att bli vän med livet. Den som mest tålmodigt lyssnar på hans fantasier och grubbel är hans älskade katt.

Författaren Christer Johansson debuterade för några år sedan med På andra sidan drömmarna.

Recensioner

Intervju i Bohuslänningen, Sara Kirudd:

"Men romanen han håller i sin hand är väldigt långt bort från det han skrev som tjugoåring. Cecilia är på väg är en relationsroman om sökandet efter kärleken.

– Det handlar om medelålders, frånskilda personer som försöker att hitta varandra. Tomas jobbar på sjukhuset, men den stora drömmen är att skriva en bok och att få till det där med kärlekslivet. Cecilia är en engagerad psykiatrisköterska som drömmer om att förbättra vården och om att kunna lita på sina känslor.

– Jag färgas mycket av alla de människor jag möter i mitt jobb, men precis som för de flesta författare så finns något av en själv med. Att han äntligen lyckades få till den där boken efter år av omarbetningar är han riktigt nöjd över, även om han fortsätter att vara ödmjuk inför sitt författarskap."

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny