Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Christer Johansson

Romaner om psykisk ohälsa och alkoholism

Christer Johansson är uppvuxen och bosatt i Ljungskile, arbetar som chef i den psykiatriska öppenvården i Uddevalla. Han är från början utbildad sjuksköterska och övertygad om att människor kan leva goda liv trots psykisk sjukdom. På fritiden tilltalas han av att vara resenär och författare. Nu kommer han med boken En helvetes kärlekshistoria, om alkoholens förbannelse.

Författarens förra roman heter Underbara människor och är en berättelse om en oväntad och hejdlös förälskelse. Dessförinnan kom en familjeberättelse, där "Christers" mamma står i centrum, Hon såg allt i färger.

Christer Johansson har också skrivit en trilogi om Vincent och hans två halvbröder, som inleds med Vakten på Kynnefjäll, om den kända miljöstriden i norra Bohuslän. Sedan följer romanen Det sjunde året, den beskriver hur svårt det kan vara att hålla sig ifrån ett återfall i alkoholism. I den tredje och sista romanen Gott Nytt År så stabiliseras Vincents liv mer och mer.

Här ett recensionscitat från en av romanerna i trilogin, från Miljötidningen: "Christer Johansson skriver insiktsfullt om de inre drivkrafterna och hinder som finns för aktivism och väver samman dessa med både samhälleliga omständigheter och känslomässiga processer." 

2018 kom Chefen är galen, där en psykiatrichef vill förändra vården tillsammans med patienterna. Året innan gavs I skuggan av Nina och Henrik, en roman om hur det kan vara att finnas i närheten av någon som hanterar en psykossjukdom eller en alkoholism. Cecilia är på väg är en relationsroman som gavs ut 2016.

Debuterade gjorde han med den existentiella skrönan På andra sidan drömmarna.

Porträttfoto: Nicke Messo

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny