Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

I skuggan av Nina och Henrik

Psykisk ohälsa drabbar två människor

En roman som ser missbruksproblem och psykisk ohälsa från de anhörigas perspektiv.

Köp
120 kr
Pris: 120 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 140 x 215 mm
Sidor: 178
ISBN-13: 9789187291784
EAN: 9789187291784
Utgivning: 2017-07-19
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

I skuggan av Nina och Henrik är en roman om beroende och psykoser. Här är det de närmaste, vänner och kollegor som är i centrum. Genom de anhörigas berättelser växer bilden fram av två syskon som brottas med psykiska problem, och hur det påverkar deras omgivning. Till och med katterna som finns i familjerna delar med sig av hur det är att befinna sig i deras närhet.

Nina börjar arbeta på bank men hennes fantasier tar över och hon tappar fotfästet.

Henrik, som är storebror, börjar efter sin läkarexamen att arbeta på en vårdcentral. Men viktigare än patienterna, kollegorna, frun, sonen och andra närstående är alkoholen. Medan åren går ökar möjligheterna att hantera sjukdomen för de två syskonen. Men utan hjälp från omgivningen hade livet förkortats.

Ett citat ur I skuggan av Nina och Henrik:

"Han reste med vinden, under solen, mot ljuset, in i mörkret, bortom stjärnorna och månskenet, utan tid, det var bara dagar och nätter, han reste tillsammans med människor genom den stora naturen, i hans plånbok fanns galenskapen och längtan. I packningen hade han rädsla och mod, hopp och förtvivlan, sorg och glädje. Sitt språk. Men han trodde på vänligheten och kärleken. Arbetet och skrivandet. Det som skapade meningsfullhet.”

Recensioner

"Läsaren får ta del av de tankar som rör sig hos närstående som partners, barn, vänner och kolleger. Det är ett intressant grepp ... boken vara viktig för anhöriga som befinner sig i process, kanske just för att den formulerar tankar och upprepar dessa från olika vinklar." / Ylva Floreman, BTJ

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny