Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Den upplysta stigen (pocket)

Bästa svenska kriminaldebut 1999

Den upplysta stigen blev årets deckardebut, del 1 i serien om Ann Lindell. Sedan dess har Kjell Eriksson skrivit ytterligare tio krimnalböckerna.

Köp
85 kr
Pris: 85 kr
Kategori: Krim & thriller
Originalspråk:
Upplaga: 3
Format: 110 x 178 mm
Sidor: 373
ISBN-13: 9789188753205
EAN: 9789188753205
Utgivning: 2019-10-01
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel:

Om boken

Kjell Eriksson har skrivit elva deckare med Ann Lindell som kriminalinspektör vid Uppsalapolisen. Den upplysta stigen var den första och belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 1999. Den tredje, Prinsessan av Burundi, utsågs till Årets bästa deckare 2002. Kjell Eriksson är både författare och trädgårdsmästare. Hans deckare finns utgivna på flera språk.

I Den upplysta stigen hittas en ung man mördad, gömd under en gran. Varför kom han till den lilla uppländska byn Ramnäs? Kriminalinspektör Ann Lindell leder utredningen om mordet som skakar om en hel by. Lant-arbetarfamiljen Risberg och den inflyttade insektsforskaren Erik Rosander finns i centrum. Deckaren gör en djupdykning i den uppländska myllan, bland människor och stämningar, med utblickar mot både Paris och Peru. Den upplysta stigen är en roman om vår tid, den lilla byn och världen utanför.

Denna upplaga är uppdaterad och ett nytryck.

Recensioner

”. . . en stark, tät, suggestiv och annorlunda roman som ställer många viktiga frågor.” - Folkbladet Norrköping

”För mig är han årets debutant i kriminalgenren.” - Jan Mårtensson

”Han är en lite udda nykomling i kriminalgenren, men han är väldigt välkommen.” - Bo Lundin

"Han försvårar avsiktligt arbetet för kriminalinspektör Ann Lindell som leder utredningen. Skildringen av Edvard Risbergs självömkande vantrivsel i ett stagnerat äktenskap och Ann Lindells konfliktladdade situation, där hon slits mellan sympati för de peruanska bröderna och plikten som polis, är mycket övertygande. Historien flyter fram i tungt och suggestivt tempo med ett slut där inget är klappat och klart." Kerstin Matz - Btj, oktober 2019

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny