Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Kjell Eriksson

Prisad svensk deckarförfattare

Den upplysta stigen, var den första deckaren med Ann Lindell i huvudrollen, skriven av Kjell Eriksson. Den belönades med Svenska Deckarakademins Debutantpris 1999. Den nominerades också till "Bästa svenska kriminalroman 1999".

Kjell Eriksson fortsatte sedan, på annat förlag, att skriva med Ann Lindell i huvudrollen som kriminalinspektör. Flera har nominerats till bästa deckare när de gavs ut. Därmed är Kjell Eriksson den deckarförfattare som av Svenska Deckarakademin fått flest nomineringar i en följd. Det har hittills blivit sju stycken. Prinsessan av Burundi nådde ända fram och utsågs till Årets bästa deckare 2002.

2019 ger han ut sin elfte kriminalroman, Den skrattande hazaren. Och där finns Ann Lindell med igen, kriminalinspektören som dök upp i hans tredje bok ... ... efter att hans författarskap började med två romaner, Knäppgöken och Frihetsgrisen.

Vid sidan av sitt författarskap var Kjell Eriksson tidigare trädgårdsarbetare och trädgårdsmästare. De två romanerna och den första deckaren är utgivna på Lindelöws.

PORTRÄTTFOTO: TOMMY ARVIDSON

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny