Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Gott Nytt År

Vardagsfilosofen navigerar mitt i livet

Vincent leter efter en framkomlig väg i livet. Det finns ljusningar mitt under pandemin. Ännu en roman av Christer Johansson.

Köp
135 kr
Pris: 135 kr
Kategori: Roman
Originalspråk:
Upplaga:
Format: 140 x 215 mm
Sidor: 187
ISBN-13: 9789188753335
EAN: 9789188753335
Utgivning: 2021-06-21
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

DET ÄR NYTT ÅR. Vincent åker på nyårsdagen ut till Strandön för att vandra runt där själv, som så många gånger. Han har minnen med sig från barndomen då familjen var på ön. Under hösten tog han ledigt från arbetet på Återvinningscentralen i Ljungskile och åkte ner till Aten för att leta efter sin halvbror Kristian. Hans andra halvbror Karl undrar också vart Kristian tagit vägen. De tre bröderna har varandra, deras föräldrar är döda sedan några år. Vincent är vardagsfilosofen som lyckas hålla sig nykter, där är hans AA-möten ett nödvändigt stöd. Karls sambo vill separera, de försökte i alla fall leva ihop igen efter att ha varit tillsammans som unga under Rädda Kynnefjälls-aktionen. Var är Kristian? De vet att han är en rastlös själ och behöver resa till avlägsna platser för att hitta ett lugn. Men nu saknar han istället Kvinnan på ön.

GOTT NYTT ÅR utspelar sig i Bohuslän, samtidigt som det finns utblickar till både Grekland, Kina och Indonesien. Kvinnorna som finns i de tre brödernas närhet lockar fram männens olikheter.

Romanen är en fristående fortsättning på Vakten på Kynnefjäll och Det sjunde året.

Recensioner

"Ljungskileförfattaren Christer Johansson har skapat en intressant och färgstark serie om ensamvargen och grubblaren Vincent ... Det är inte utan att jag får sympatier för den vilsne men ändå så känslige Vincent. Christer Johansson använder honom för att reflektera över många av nutidens problem och orosmoment - inte minst när det gäller klimatet och den planet vi bor på ... Det är lågmälda, eftertänksamma men behagliga historier. Lite sorgsna och oroliga till en början men i avslutande GOTT NYTT ÅR tycks ändå Vincent ha fått någon slags hopp tillbaka och förlikar sig med den han är och det liv han lever. Det unnar jag honom." Karin Carlsson - Bohuslänningen, 5 augusti 2021

"Författarens berättelse, som skildrar vägen tillbaka från en sjukdom och familjerelationer, är oftast intressant och intrikat skriven ... Miljöbeskrivningarna håller överlag en hög kvalité." Teresa Vihtman - Btj, juli 2021

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny