Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Skuld + Carl Tohrberg

15 + 3 noveller

Andra delen i novell-trilogin

Nu finns på svenska alla delarna i Ferdinand von Schirachs novell-trilogi, Brott - Skuld - Straff.

Köp
125 kr  175 kr 
Pris: 175 kr
Kategori: Noveller
Översättare: Lena HammargrenÖversättare: Martin Törnebohm
Originalspråk: Svenska
Upplaga: 1
Format: 135 x 215 mm
Sidor: 158
ISBN-13: 978918753618
EAN: 978918753618
Utgivning: 2022-10-09
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel: Schuld + Carl Tohrberg

Om boken

SKULD är andra delen i novelltrilogin av Ferdinand von Schirach. BROTT och STRAFF är de två andra. I denna bok ingår dessutom ytterligare tre noveller som han skrev ett par år efter debuten och gav ut under titeln CARL TOHRBERG. Tre udda personligheter som är utmejslade med varsam hand. Carl Tohrberg arbetar i försäkringsbranschen, Seybold är domare och bagaren i första novellen tar över sin fars konditoriverksamhet. 

De femton novellerna i SKULD utmanar läsaren: Vem bär skulden till de brott som begås? Vem är vi att döma i en komplicerad händelsekedja. Det är polacken Jan vars bagageutrymme innehåller en portfölj med brutala fotografier, en gammal man lånar ut ett rum i sin lägenhet till en kriminell liga, medan Frank och Artis blir erbjudna vapen av en ryss och narkotika av en ukrainsk kemist.

I Dagens Nyheter skriver Malin Persson Giolito om författaren: "Det är aldrig annat än djupt gripande och oavbrutet fängslande. von Schirach skriver om den djupaste förtvivlan och de mörkaste tragedier. På några enstaka rader, ibland bara en mening, öppnar han avgrunden och blottlägger katastrofen ... Även de vidrigaste handlingar får flera dimensioner. Det är en mycket kärleksfull handling, kanske till och med ovärderlig.”

Recensioner

"Ferdinand von Schirach är min absoluta favoritnovellist, skriver oerhört dramatiskt."  /  Malin Persson Giolito - Dagens Nyheter, 30 mars 2024

"Några av berättelserna bär en del svart humor. Den svenska språkdräkten fungerar bra. Det är lättlästa texter och de engagerar rättstänkandet. I berättelsen 'Carl Tohrberg' finns en litterär finess och psykologisk bakgrundsberättelse."  /  Magnus Dahlerus - Btj, dec 2022

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny