Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Wallraffa: Ett liv som förklädd

En framgångsrik journalistik

Günter Wallraff har givit namn åt det svenska ordet att wallraffa. Hans liv är fascinerande och hans förklädnader är otaliga.

Köp
195 kr
Pris: 195 kr
Kategori: Biografi
Originalspråk: Svenska
Upplaga: 1
Format: 135 x 215 mm
Sidor: 200
ISBN-13: 9789188753656
EAN: 9789188753656
Utgivning: 2023-01-15
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Günter Wallraff förklädde sig till turken Ali i flera år. Boken om den förklädnaden, Längst därnere, är den mest sålda i Tyskland någonsin. Wallraff var också journalisten Hans Esser på Bild-Zeitung och avslöjade i Reporter hos Springer hur Tysklands mäktigaste tabloid skarvar och ljuger.

Han har dessutom förklätt sig till munk, telefonförsäljare, uteliggare, svart, vaktmästare, industriarbetare, vapenförsäljare, bagare, dement ... allt för att demaskera samhället. Och hans avslöjanden har fått långtgående följder, både när det gäller lagar och attityder. 

Stig Hansén har i snart 30 år regelbundet besökt Günter Wallraff i Köln och Wallraff berättar öppenhjärtigt om sina roller, sin hälsa, om wallrafferiets framtid, om förebilder, om avsikten med livet som förklädd och hur han kopplar av med bordtennis och schack. Han kommer också in på moralfrågor och hur han, som var nära att dö häromåret, ser på sitt liv: "Jag måste hela tiden bevisa något för mig själv. Jag har börjat gå i terapi. Vissa blir gamla kloka män, men jag, som snart är 80, är inte där. Jag är fortfarande ett barn." 

Recensioner

"Hans avslöjanden har vållat våldsam debatt, med skarp kritik, främst i Tyskland, men även internationellt. Om detta rebelliska liv berättas klart och beslysande av en i ämnet genuint initierad författare. Det är öppet och friskt berättat i en biografisk anda. Ifrågasättanden kring metoderna lyfts fram, men även att verksamheten kan ha påverkat lagar och förordningar i positiv anda i Tyskland, inte minst då det gäller arbestsförhållanden. Likaså diskuteras moralfrågor kring lämpligheten i wallrafferiet och framtiden för verksamheten."  /  Håkan Philipsson - Btj, februari 2023  /  Helhetsbetyg 4

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny