Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Den färgblinde kameleonten

En enögd berättelse från teatervärlden

En riktig skröna av en regissör och radioman

Här gläntar vi på ridån till teatervärlden, med en skådespelare och en regissör i huvudrollen.

Köp
125 kr  175 kr 
Pris: 175 kr
Kategori: Roman
Originalspråk: Svenska
Upplaga: 1
Format: 140 x 200 mm
Sidor: 157
ISBN-13: 9789188753687
EAN:
Utgivning: 2023-04-26
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel:

Om boken

Den färgblinde kameleonten utspelar sig i den karismatiska teatervärlden. Det är en komisk, satirisk och gripande roman om ett livslångt kamratskap mellan bokens berättarjag, en iakttagande regissör, och en färgblind, rikskänd skådespelare. Båda lever parallella liv men deras öden korsbefruktas i den gemensamma kärleken till teatern. 

Skådespelaren Kenneth Oskarsson som i tidiga år förlorat sitt ena öga möter hela sin enögda värld med en galen, kaotisk och stundom förvirrad verklighetsuppfattning. Med en övertro på sig själv och sin unika begåvning hamnar han ofrivilligt i en rad absurda situationer och olika sammanhang där han inte själv styr över sitt öde. 

Detta är en skröna av författaren och regissören Anders Wällhed.

Recensioner

"I Den färgblinde kameleonten, av regissören, författaren och producenten Anders Wällhed, försöker bokens berättarjag fånga in sin vän och kollega, skådespelaren Kenneth Ostarsson ... Oskarsson är en komplex person som famlar efter en livshållning och Wällhed väjer inte för avigsidorna med sökandet. Det är en finstämd, melankolisk skildring av en tid och människorna som befolkade den, och vi förflyttas till en tidsperiod som känns samtidigt nära och avlägsen. Wällhed är inte sentimental men skapar ändå ett förföriskt skimmer kring en komplicerad vänskap." Betyg: 4 av 5 möjliga. / Matts Lidberg - Btj, maj 2023

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny