Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Anders Wällhed

En radioman med fötterna stabilt rotad i teatervärlden

Den enda biografin om den folkkära dramatikern, skådespelaren och poeten Kent Andersson har Anders Wällhed skrivit. Den finns nu som pocket. På Lindelöws bokförlag skriver Anders Wällhed ett förord, till sin kollega och vän Ola Magnell, i boken Ord och inga visor: låtlyrik 1973-2020, som finns både som postum utgåva och som pocket.

Författaren. Anders Wällhed är författare till 19 böcker, både prosa och poesi. Han räknas som den svenska sjömansvisans förnyare och är hedrad med en författarplatta vid Parapeten i Helsingborg och en staty av hans uppdiktade fiktive visfigur ”Stigbergs-Lasse”, som står placerad i Gathenhielmska reservatet i Göteborg. Han är också hedrad med Svenska Publishingpriset 2007, för ”Den tidlöse sjöräddaren”, bästa svenska bok alla kategorier.

Dramatiker. Anders Wällhed har också skrivit många scenpjäser och inte minst ett stort antal revyer. Skapade revyhistoria tillsammans med Kent Andersson på Teater Aftonstjärnan i Göteborg under 8 år. De båda kom att samarbeta i drygt trettio år fram till Kent Anderssons död.

På Lindelöws bokförlaghar han givitut en biografi om Kent Andersson och en roman, Den färgblide kameleonten: En enögd berättelse från teatervärlden.

Regissör. Genom åren har han också regisserat över 100 uppsättningar, fördelade på teaterscener, radioteater, film och teve. Utbildad till regissör på Dramatiska Institutet i Stockholm. Radioröst. Han är dessutom en välkänd radioröst på Sveriges Radios kulturredaktion, under 30 år.

FOTO: KENNETH KLING

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny