Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Min bror Lejonhjärta

Familjehistorien om lillebror Richard

Richard kommer att ta sitt liv. Systern och författaren Monika Helfer försöker som vuxen lära känna en lillebror som tidigt försvann. 

Köp
195 kr
Pris: 195 kr
Kategori: Roman
Översättare: Rebecca Kjellberg
Originalspråk: Tyska
Upplaga: 1
Format: 135 x 215 mm
Sidor: 170
ISBN-13: 9789188753816
EAN:
Utgivning: 2024-03-06
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel: Löwenherz

Om boken

Monika Helfer berättar på ett kalejdoskopiskt sätt om sin lillebror Richard, både som syster och som författare till Min bror Lejonhjärta. Hon förflyttar sig lätt fram och åter i tiden, till broderns födsel då familjen fortfarande var samlad, till de splittrande uppväxtåren, till Richards unga vuxentid, med öm, medkännande, motstridig hand, till nuet då boken skrivs.


Richard skiljs från sina systrar när mamman dör, han blir typograf till yrket, är en udda person, med en hund som sällskap. Men en dag lämnar en kvinna, som Richard lärt känna flyktigt, sitt barn till honom. 


MIN BROR LEJONHJÄRTA är ännu en del i Monika Helfers helt fristående romaner om sin familj och släkts historia, med början i Bagaget om hennes mormors liv före och efter första världskriget i de österrikiska bergen. Den andra boken Pappa handlar om författarens far som förlorar ett ben vid den ryska fronten under det andra världskriget, själv driver ett rehabiliteringshem för krigsskadade i alperna, där familjen växer, och där litteratur och läsning för honom och dottern Monika blir något väldigt viktigt.

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny