Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Anna / Lasse - Brandeby Harström / Råde

Dotter till Lasse Brandeby + f d nöjesjournalist på GT

Lasse Brandebys dotter Anna Brandeby Harström har skrivit vartannat kapitel i biografin:

”För mig var han i första hand en pappa och för barnen en morfar. Han gjorde så mycket knasigt, galet och bra i sitt liv och han var dessutom en mästare på att berätta om det. Jag visste också att pappa ibland själv fantiserat om att ge ut en bok med alla sina berättelser. Han hade en sällsynt förmåga att hamna i, eller helt enkelt se, det dråpliga i vardagen.”

Anna Brandeby Harström berättar personliga historier om sin pappa och dessa minnen tar oss in i Lasse Brandebys privata liv.

Lasse Råde har skrivit de andra kapitlen i biografin om Lasse Brandeby. Så här skriver han:

”Den 20 november 2011 avled Lasse Brandeby. Hans gravsten finns på Västra kyrkogården i Göteborg. På gravstenen finns inristat ett citat: Vad gör jag nu då? Det är Lasses egna ord och det var hans beslut att just de orden skulle stå på gravstenen … Av någon märklig slump finns det en annan gravsten bara några meter bort: Kurt Olsson – Familjegrav.”

Lasse Råde, journalist och god vän, följde Lasse Brandeby genom livet och karriären. Här intervjuar han många av de yrkeskollegor som stod honom nära och vi får ta del av mindre kända sidor hos den folkkäre artisten.

FOTO: TOMMY HOLL

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny