Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

Historier från ingenstans

Från travbanor, hotellrum, vid bardiskar och bland kvinnor

Einar Heckscher har reviderat dessa blodfulla noveller av Charles Bukowski. Från Los Angeles stålta och slitna baksida. Det är underklass, arbetarklass, hela tiden äkta.

Köp
85 kr
Pris: 85 kr
Kategori: Noveller
Efterord: Crister EnanderÖversättare: Einar Heckscher
Originalspråk: Engelska
Upplaga: 2
Format: 110 x 180 mm
Sidor: 278
ISBN-13: 9789188144805
EAN: 9789188144805
Utgivning: 2005-03-01
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Pocket
Originaltitel: South of No North

Om boken

Historier från ingenstans är en novellsamling som Charles Bukowski skrev på 70-talet, samtidigt som han för en större publik i USA slog igenom som författare. Nu har hans svenska översättare Einar Heckscher reviderat sin gamla översättningar och novellerna ges ut på nytt – i denna pocketutgåva. Det är 27 stycken noveller, om människors liv på amerikanska bakgårdar: knappt med pengar, dåligt vin, förluster på travbanan, medlidande kvinnor, ja livet drabbar med full kraft Bukowskis personer. När några novelltitlar: Mördarna, Stake, Ingen väg till Paradiset, Vad som tog livet av Dylan Thomas.

Bokens efterord är skrivet av Crister Enander, författare och journalist, som gjort många författarporträtt i både bokform och tidskrifter, bland annat i Tidningen Boken. I yngre år var Crister Enander, som många av sina generationskamrater, en flitig Bukowskiläsare. Här ett citat ur efterordet: ”Det är de utslagna och utfrusna, de avskydda och föraktade som Charles Bukowski skriver om. Det är hans värld. Det är hans människor; det folk han delar dagar och vinare med.”

Recensioner

"En magisk novellsamling från en annan tid. Ena foten i en iskall hink med iskallt svettigt avloppsvatten och den andra i hopp." Patrik Andersson - Falkenbergs-Posten

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny