Sök
Aktuellt
Billigt
Kategorier

En underbar torsdag

En humor kryddad med samhällskritik

Ännu en roman av nobelpristagaren John Steinbeck i nyöversättning av Einar Heckscher. Denna gång den den dråpliga En underbar torsdag.

Köp
150 kr
Pris: 150 kr
Kategori: Roman
Förord: Per-Olof MattssonÖversättare: Einar Heckscher
Originalspråk: Engelska
Upplaga: 1
Format: 145 x 200 mm
Sidor: 303
ISBN-13: 9789187291722
EAN: 9789187291722
Utgivning: 2018-02-14
Lagerstatus: Finns på lager
Bandtyp: Inbunden
Originaltitel: Sweet Thursday (1954)

Om boken

EN UNDERBAR TORSDAG är slagfärdig, rolig med ett träffsäkert samhällsengagemang. Berättelsen utspelar sig, precis som DET STORA KALASET, i den lilla kuststaden Monterey i Kalifornien, snarlik den stad där John Steinbeck växte upp. Mac finns förstås där, den påhittigaste av dagdrivarna i Ungkarlspalatset. Fortfarande är Doc, läkaren och marinbiologen, i centrum för handlingen. Han träffar Suzy, som just fått en plats på bordellen Björnflaggan.

Efter tjugosju år ges EN UNDERBAR TORSDAG ut på nytt i Sverige, i NYÖVERSÄTTNING av Einar Heckscher. Nyöversättningen presenteras av Per-Olof Mattsson, som skriver: ”Steinbeck framträder tidigt som kritiker av konsumtionssamhället och dess överdrifter under den tid när USA inträder i shoppingens tidsålder.”

I motiveringen till John Steinbecks Nobelpris 1962 hette det: ”För hans på en gång realistiska och fantasifulla berättarkonst, utmärkt av medkännande humor och social skarpsyn.

ÖVERSÄTTNING: Einar Heckscher

Recensioner

"John Steinbeck kantar sin historia med så många människoöden och misslyckanden så att man sträcker vapen: en värld där tiggare och lodisar betraktas som riktiga människor med rätt vanliga (om än röriga) liv, bara en sån sak!" / Lotta Olsson - Dagens Nyheter

"Einar Heckscher står för en utmärkt nyöversättning av den dialogtäta romanen där marinbiologen Doc, bordellmamman Fauna och hennes protegé Suzy står i centrum. En underbar torsdag är, till skillnad från Möss och människor och Vredens druvor, en lättsam roman med ironiska inslag utan tydlig ambition att berätta något viktigt. Men under den glättiga ytan bubblar viss samhällskritik. För dagens läsare är Steinbecks utsökta berättarförmåga största behållningen." Chatarina Bergman - Btj

Hem
Böcker
Författare
Köpvillkor
Om förlaget
Aktuellt
Framtida boksläpp
Nya böcker
Populära böcker
Billigt
Pocket
REA
Kategorier
Roman
Noveller
Fakta & debatt
Biografi
Krim & thriller
Barn & ungdom
Humor
Poesi
Ljudbok
Visa alla kategorier
Sök
Meny